محمدرضا ضیا | شهرآرانیوز؛ خودروسواران ایرانی همگام با روند کنونی دنیای خودرو اشتیاق فراوانی به خودروهای شاسی بلند نشان میدهند، البته با شرایط موجود بازار خودرو در کشور بیشتر افراد امکان خریداری شاسی بلندها و کراس اوورهای باکیفیت جهانی را ندارند و به ناچار باید با نسخههای چینی یا کارکرده آسیایی کنار بیایند. این هفته قرار است جک S۵ و هایما S۷ را بررسی کنیم؛ ۲ نمونه از شاسی بلندهای چینی که در بازار خودروی کشورمان طرف داران فراوانی پیدا کرده اند.
قلب تپنده جک S۵ از نمونه ۴ سیلندر ۲ لیتری توربوشارژر است که خروجی ۱۷۴ اسب بخاری و گشتاور ۲۶۵ نیوتون متری دارد و از این نظر یک سر و گردن بالاتر از نزدیکترین حریفان خود در کشور قرار میگیرد. قدرت بالای جک که نقطه قوت اصلی آن محسوب میشود از طریق گیربکس ۶ سرعته ۲ کلاچه اتوماتیک به چرخها منتقل میشود.
در طرف مقابل هایما S۷ قرار دارد که برای رقابتی بهتر با جک مجهز به توربوشارژر شده و از پیشرانه ۱.۸ لیتری توربویی استفاده میکند که قدرت آن به ۱۷۰ اسب بخار و گشتاور آن نیز به ۲۳۰ نیوتون متر میرسد. این پیشرانه با یک گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک همکاری میکند.
اگرچه قدرت هر دو خودرو به نسبت مشابه یکدیگر بوده، اما شاهد برتری ۳۵ نیوتون متری گشتاور جک هستیم، بنابر این این خود میتواند یک نقطه قوت باشد. شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر جک S۵ به طور حدودی در ۱۱ ثانیه ثبت شده درحالی که هایما S۷ توربو شتاب حدود ۹.۸ در صفر تا ۱۰۰ کیلومتر ثبت کرده است که در بررسی ویژگی خاص یک سر و گردن بالاتر از جک قرار میگیرد، البته اینکه هایما حدود ۳۵ کیلوگرم سبکتر از جک ۱۵۸۰ کیلوگرمی میتواند در این اختلاف شتاب تأثیرگذار باشد.
نباید از چنین شاسی بلندهایی انتظار مصرف سوخت مناسب را داشت، اما اغلب خریداران در زمان خرید خودرو نیم نگاهی به ارقام مصرف سوخت نیز دارند. اگرچه مصرف سوخت جک برابر با ۷.۸ لیتر اعلام شده، اما این رقم به نظر بسیار خوش بینانه میرسد. از طرف دیگر مصرف سوخت رسمی هایما S۷ توربو ۹.۶ لیتر در هر صد کیلومتر اعلام شده که به واقعیت نزدیکتر است. هرچند هر دو خودرو در عمل مصرفی بیش از اینها دارند.
در نهایت به فاکتوری کلیدی در خرید خودرو یعنی قیمت میرسیم. مدل سال ۹۹ و صفر کیلومتر هایما s۷ حدود ۶۷۰ میلیون تومان قیمت معامله میشود و خودرو جک s۵ با همین مشخصات حدود ۶۵۰ میلیون تومان در سایتهای خرید و فروش خودرو قیمت گذاری میشود.